PASS Proces Automation Supervisor System

Energiamenedzsment

Főoldal // Megoldások // Energiamenedzsment

ERŐFORRÁSAINK FELHASZNÁLÁSA HATÁROZZA MEG GYERMEKEINK JÖVŐJÉT

Az egyik legnagyobb feladatunk az energia felhasználásunk optimalizálása. Vállalati üzemeltetési területen is elvárás, hogy a cégek úgy növeljék hatékonyságukat, hogy ezzel párhuzamosan energiafelhasználásukat csökkentik. Ehhez elengedhetetlenül szükséges a naprakész működési információk elérése és rögzítése, kimutatások készítése, amelyek alapján objektív és a vállalat számára előremutató döntések hozhatók.

Summary
Service Type
Energiamenedzsment
Provider Name
Energiamenedzsment,
Description
Az egyik legnagyobb feladatunk az energia felhasználásunk optimalizálása
Energiamenedzsment - PASS Scada megoldások
Energiamenedzsment

Az energiamenedzsment rendszerek alapvető funkciója tehát a mérésadatgyűjtés, kimutatások gyűjtése, valamint ezek hozzáférhetővé tétele a cégvezetők és döntéshozók számára. Alapesetben tehát a rendszer nem avatkozik bele a monitorozott folyamatokba, csupán adatokat gyűjtenek róla és elemzik.

A következő szintje a folyamatmenedzselésnek, amikor a rendszer aktívan, emberi közbelépés nélkül automatikusan képes beavatkozni a folyamatokba, tehát a mért és tárolt adatok alapján döntést hozni. Így a beállított optimális paraméterek és határértékek alapján a monitorozó rendszer korrigálni tudja a gyártást/működést, ezzel energiát és nem utolsósorban költségeket takarít meg.

A PASS komplex energetikai rendszerként vagy meglévő energetikai rendszerek összefogására, felügyeletére is használható. EMS modulja lehetővé teszi a fogyasztások egyedi kontrollját, elemzését, riportozását.

FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS

A fent említett folyamatoptimalizálási törekvések a fenntartható fejlődés jegyében születnek: céljuk, hogy a jelenkori szükségleteket úgy tudjuk kielégíteni, hogy az ne igényeljen a szükségest meghaladó erőforrást és energiát, így az elkövetkező nemzedékek számára is megmarad a lehetőség, hogy saját szükségleteit fedezni tudja. A kihívás ezen törekvések elérésében az, hogy a mérsékelt energiafelhasználás egyúttal ne jelentse a termelékenység és a vállalat versenyképességének csökkenését. Ezt oly módon érhetjük el, ha a vállalati fejlődésnek stratégiai eleme a fenntarthatóság. Emiatt az energiaoptimalizálásban segítő rendszerek nem csupán előrelépést jelentenek, de alapvető környezettudatos funkciókat is ellátnak.

Energiamenedzsment
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt tulajdonságok

Kiemelt tulajdonságok

GYÁRTÁSOPTIMALIZÁLÁS

A PASS automatikai rendszer segítségével a gyártási folyamatok bármilyen ipari területen egységesen kontrollálhatóvá vállnak, így a gyártás energia felhasználása az optimális keretek között marad. Ez azonnali beavatkozást és finomhangolást tesz lehetővé, akár megosztva is, tehát az egyes szakágak vezetői egyéni beállítások segítségével képesek tökéletesíteni a felügyeletük alá tartozó folyamatokat, illetve a vállalatirányítás részére is gyorsan, egyszerűen elérhetők az eredménykimutatások.

Kiemelt tulajdonságok

ALTERNATÍV ENERGIAFORRÁSOK HASZNOSÍTÁSA

Az áramfelhasználás optimalizálásának fontos lépése az alternatív energiaforrások, így a nap- és a szél-, vízenergia hasznosítás, biomassza- és hulladékégetés energiatermelőként való hasznosítása. Magánházak esetében leggyakoribb a napelemek felszerelése, amely kezdetben jelentősen csökkenti, később akár teljes mértékben biztosítani tudja a magánház vagy társasház elektromos energia szükségletét.

Partnereink

Meltrade
Vertesz

Kapcsolat

Process Automatika Kft.

H-6724 Szeged, Rigó utca 12. 3. emelet 8