PASS Proces Automation Supervisor System

Épületautomatika

Főoldal // Megoldások // Épületautomatika

A 21. SZÁZAD ÉPÜLETÉNEK LEGFONTOSABB MÉRŐSZÁMA AZ ENERGIAHATÉKONYSÁG

Ma már követelmény az épületek energiafogyasztásának optimalizálása, melyet – többek között – szigeteléssel, gazdaságos fogyasztók használatával, esetleg megújuló energia felhasználásával érhetünk el. Egy biztos: mérésadatgyűjtés, a különböző rendszerek összefogása és automatizálás nélkül nem érhető el megfelelő eredmény.

Summary
Area
Épületautomatika
Description
épületek energiafogyasztásának optimalizálása
Épületautomatika - PASS Scada megoldások
Épületautomatika

MINDENT ÁTFOGÓ, BÁRHONNAN ELÉRHETŐ RENDSZERRE VAN SZÜKSÉG

A PASS alkalmas magánházak, irodaházak, ipari létesítmények automatizálási feladatainak ellátására. Ethernet hálózat használatával PLC vagy Remote I/O szigetekre osztott vezérlést is felügyel. A korlátlan kliens lehetővé teszi az adott épületből vagy azon túlmenően, külső számítógépről, táblagépről, mobiltelefonról történő hozzáférést.

MIÉRT JÓ DÖNTÉS AZ ÉPÜLETAUTOMATIZÁLÁS?

Minden intelligens otthon vagy okos ház (smart home) rendelkezzen bár eltérő funkciókkal, ugyanazon céllal jön létre: a felhasználók igényeinek kielégítésére és kényelmére. Az épületautomatizálás lényege az erőforrások költséghatékony és összehangolt felhasználása. Már egy egyszerűbb lakás is több olyan intelligens eszközzel van felszerelve, ami képes számítógépes kommunikációra, így pl. termosztát, kazánvezérlő, kamerarendszer, riasztó. Így az otthonunk működéséről átfogó képet kaphatunk.

Épületautomatika
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt tulajdonságok

Kiemelt tulajdonságok

HATÉKONY ÜZEMELTETÉS

Az erőforrások optimalizálása mind vállalati mind pedig magánházak szintjén megalapozható az épület fizikai adottságainak kihasználásával, valamint az épületautomatizálás segítségével. A fűtés, szellőztetés, világítás energiafelhasználását felülvizsgálva jelentős fogyasztási- és költségcsökkentés érhető el csupán azzal, hogy a kevésbé hatékony időszakokat és folyamatokat az épületfelügyeleti rendszer a mért adatok alapján felismeri, meghibásodások esetén azonnal be tud avatkozni. Mivel ezek a lépések nem csak rövid- hanem hosszútávon is a költségek csökkenését eredményezik, az épületautomatikai rendszer kiépítése hatékonysági és anyagi szempontok szerint is egyértelműen megéri.

Kiemelt tulajdonságok

ENERGIAMENEDZSMENT AZ OKOS HÁZAKBAN

Az úgynevezett okos házak kiépítésekor alapvető szempont az energiahatékonyság, amit az épületautomatikai rendszerek kiépítésével biztosítanak. A szigetelés, hővisszanyerés és a szellőztetés mellett az áramfelhasználás területén lehet a leglátványosabb eredményeket elérni. Amellett, hogy költségmegtakarítást eredményez, a megfelelően kialakított és automatizált rendszer számos kellemetlenséget és megbetegedést megelőzhet, a gépi szellőztetéssel ugyanis az épület páratartalma kontrollálható, kivédhető a nedvesedés, penészedés, amely légúti betegségeket okozhat. A levegő frissen tartása mellett a szellőzőrendszer az épület fűtés-hűtés rendszerét is energiahatékony módon támogatja.

Partnereink

Meltrade
Vertesz

Kapcsolat

Process Automatika Kft.

H-6724 Szeged, Rigó utca 12. 3. emelet 8