PASS Proces Automation Supervisor System

Gépfelügyeleti megoldások

Főoldal // Megoldások // Gépfelügyeleti megoldások

PASS Gépfelügyelet 

A PASS gépfelügyelet megoldás lehetővé teszi, hogy a különböző termelő berendezések által előállított termelési jellemzőket tartalmazó mérési adatok egy alkalmazás által kerüljenek összegyűjtésre. Az adatok közös SQL adatbázisban kerülnek tárolásra és kiértékelésre. Az adatokból a feldolgozás után személyre szabott statisztika, megjelenítés, táblázat vagy jelentés készül.

Az első Linux alapú, böngészőn keresztül kezelhető rendszer - PASS Scada rendszer

Vezetői/döntéstámogatás, Kiértékelés

 • termelés analízis
 • rendelkezésre állás 
 • statisztikák
 • megtérülési mutatók
 • kihasználtság TEEP (Total Effective Equipment Performance), OOE (Overall Operations Effectiveness), OEE (Overall Equipment Effectiveness) 
 • minőségarány

 

Műszaki termelésinformációk

 • karbantartás ütemezés, előrejelzés
 • szerszám élettartam, ütemezés
 • ciklusidő analízis
 • hiba statisztikák, előrejelzés
 • karbantartás tervezés, ütemezés
 • távoli diagnosztika
Gépfelügyeleti megoldások

GÉPFELÜGYELETI MEGOLDÁSOK

 

A RENDSZER FELÉPÍTÉSE

 

KORSZERŰSÉG: A PASS Scada egy Linux alapú, SQL adatbázisra épülő rendszer. A szerver Linux operációs rendszerre épül. A kliensek böngésző alapon és mobil applikáiókon működnek.

 

SKÁLÁZHATÓSÁG: Szerver – Kliens felépítésű, amelyben a szerver mérete a feladattól függően lehet Mini-PC, asztali PC vagy rack-be építhető szerver, akár redundáns kiépítésben is. Kliensek lehetnek szinte bármilyen hálózati kapcsolattal rendelkező számítástechnikai eszközök! Egy kliens lehet Windows, Linux, Android, iOS alapú, csak rendelkezzen Firefox vagy Chrome böngészővel, ugyanis a rendszer teljes konfigurációja és megjelenítése böngészőn keresztül történik, amihez semmiféle kiegészítő modul telepítésére nincs szükség. Kliens lehet egy meglévő üzemi számítógép, notebook,mobiltelefon, vagy tablet is. Ingyenesen letölthető Android és iOS alkalmazások érhetők el a Google Play-en, App Store-on keresztül. Az összes, illetve egyidejű kliens kapcsolatok száma nincs korlátozva.

 

SZABVÁNYOS KOMMUNIKÁCIÓ: Ethernet alapú kommunikáció a mérőeszközökkel: Modbus, BACnet, OPC, SQL, LoRa. MOXA ioLogiK támogatás az impulzus alapú mérések összegyűjtésére. 

 

TELJESKÖRÚ SCADA funkciók: Az összegyűjtött jelekből egy adatbázis épül fel, különféle vezérlőkkel további képzett jelek, belső változók hozhatók létre, adatelemzések, hihetőség-vizsgálatok, előrejelzések készülhetnek, amelyek megjeleníthetők, naplózhatók és alarmozhatók. Jelentések, formanyomtatványok generálhatók, majd ezek hálózati kapcsolaton vagy levelezőlistán keresztül akár e-mailben is megoszthatók másokkal. 

 

SZEMÉLYRE SZABHATÓ MEGJELENÍTÉS: A grafikus felületek teljesen személyre szabhatók a beépített grafikus tervezőnek és a felhasználó felügyeletnek köszönhetően. Az egyszerűbb grafikus felületek esetén a nagyítás -kicsinyítés funkció áll rendelkezésre, a 3 dimenziós megjelenítésnél pedig akár „be is járhatók” a terek, miközben folyamatos az „élő adat” megjelenítés.

 

Process Automatika Kft.
6724 Szeged, Rigó u. 12. 3/8.
info@automatika.hu
+36 1 248 2348 
www.automatika.hu

Hírlevél feliratkozás

Partnereink

Meltrade
Vertesz

Kapcsolat

Process Automatika Kft.

H-6724 Szeged, Rigó utca 12. 3. emelet 8