PASS Proces Automation Supervisor System

Pass scada rendszer

Főoldal // Pass scada rendszer

AZ ELSŐ LINUX ALAPÚ, BÖNGÉSZŐN KERESZTÜL KEZELHETŐ SCADA

A PASS egy sokoldalú, a legmodernebb technológiákra épülő több mint SCADA rendszer, mely teljes terjedelmében magyar fejlesztésen alapul. Felépítésében megtartja az irányítástechnika alapelveit, de több ponton szakít a hagyományokkal. Felhasználható az ipariépület automatizálás, energiamenedzsment és mérésadatgyűjtés szegmensekben is.

A rendszer magját egy 64 bit-es Linux és SQL bázisú, nagy teljesítményű motor adja. A szabványos I/O driverek mellett Modbus TCP, Modbus RTU, Siemens S7, BACnet, OPC… rendelkezik automatikus MOXA remote I/O felismeréssel és automatikus adatpont konfigurálással. Nem marad el az adatkapcsolatok terén sem ODBC, SQL, SAP interfész segítségével. A PASS rendelkezik az alap SCADA funkciókkal (alarm rendszer, hisztorikus adatgyűjtés-diagram, felhasználó kezelés), de kiegészül szabadon konfigurálható, akár szabadon programozható vezérlő modulokkal, automatizált riport generátorral. A technológiai táblaképek elkészítése lehetséges képgenerátor segítségével, vagy teljes funkcionalitású vektorgrafikus képszerkesztővel.

A rendszer konfigurálása, programozása, kezelése 100%-ban böngészőn keresztül lehetséges, akár mobil eszközről is, korlátlan kliens lehetőséggel. Minden verzió teljes funkcionalitással rendelkezik, nincs szerkesztő és futtató verzió, csak a PASS.

Summary
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Software Name
Pass scada rendszer
Landing Page
Az első Linux alapú, böngészőn keresztül kezelhető rendszer - PASS Scada rendszer

Kiemelt tulajdonságok

Kiemelt tulajdonságok

A kliensek száma korlátlan

A PASS konfigurálása, programozása és felhasználói kezelése kizárólag böngészőn keresztül történik. Annak, hogy egyszerre hány kliens csatlakozik a rendszerhez csak a sávszélesség és a hardver erőforrások szabnak határt. Kezelésre, megjelenítésre a legmodernebb web technológiákat (HTML5, JQuery…) használjuk. Chrome, Firefox, Explorer, Opera és egyéb fejlett böngészők közül szabadon választható a kliens felülete.

Kiemelt tulajdonságok

Előtelepített PASS Miniserver

Az előtelepített PASS Miniserver egy Raspberry Pi 3 miniszámítógép DIN sínre szerelhető ipari vagy asztalra helyezhető modern kivitelben. A Miniserver-re egy teljes értékű PASS kerül előtelepítésre akár 1500 I/O pontos felhasználási lehetőséggel. Használata a hálózatra csatlakozás és a megfelelő IP tartomány beállítása után már kezdhető is. A Miniserver garancián túli meghibásodása esetén a PASS licence a felhasználó tulajdonában marad.

Kiemelt tulajdonságok

Automatikus Remote I/O felismerés

MOXA ioLogik Remote I/O használata során csak az IP címet kell megadni és a rendszer automatikusan lekérdezi, felismeri, létrehozza a kommunikációt, felveszi az I/O pontokat és beállítja az adatgyűjtést. 8 db analóg mérés adatgyűjtésének beállítása így 1 percen belül lehetséges. Off-line kapcsolat esetén kiválasztható típus alapján az automatikus konfigurálás szintén elvégezhető.

Kiemelt tulajdonságok

Több mint Scada

A PASS, a Scada rendszereken túlmutatva vezérlők komplett tárházát kínálja. Megtalálhatók az ismert PLC funkciók, matematikai elemek, időzítők, energetikai modulok. Több iparági területre célzott vezérlőcsalád áll rendelkezésre (épületek, EMS…). Amennyiben ez nem lenne elég, saját programozható vezérlők is létrehozhatók. A meglévő és az egyedi vezérlők struktúrába rendezésével összetett rendszer építhető fel.

Partnereink

Meltrade
Vertesz

Kapcsolat

Process Automatika Kft.

H-6724 Szeged, Rigó utca 12. 3. emelet 8